Glada personer vid bord
Företagets grundare

Canentem® vill göra skillnad för dig med funktionsvariation!

Canentem® startades 2020 och är ett ungt företag under utveckling som vill bidra med lösningar som gör att fler når sin fulla potential. Vi vill minska hindren i vardagen. Vi vill gå från funktionshinder till möjligheter.

Vi vill göra vardagen enklare och roligare för dig som har funktionsvariation som rörelsehinder, synsvårighet, visuella perceptionssvårigheter, intellektuell funktionsnedsättning, eller någon npf-diagnos. 

Vi hoppas att våra produkter ger ökad frihet och självkänsla.  Vi har till exempel tagit fram ett skärp som går att stänga med en hand och en färgglad kokbok med tydligt bildstöd som gör det enklare att komma igång att baka.

Att provtrycka nya lösningar bortom gårdagens sanningar – det är Canentem®.

Linda Andrén

Grundare

Kvalitetskontroll skärp
Justerbart
 En enklare vardag

Tillverkat med förhoppning att underlätta

Vår ambition är att vara det lyhörda företaget som förenklar din vardag. Vi vill öka självständigheten hos dig som annars måste be om hjälp. Vi rör oss i gränslandet till hjälpmedel, med smarta funktioner som gör det lättare, och vi tar fram produkter i nära samarbete med personer med funktionsvariationer. 

Vad saknar du för smarta lösningar i din vardag? Låt oss gärna höra dina synpunkter! 

 

hur vi tänker

Det har jag inte provat innan – så det kommer säkert att gå!

Utmaningar

För vissa är utmaningarna större än för andra. Personer med funktionsvariation, som nedsatt rörlighet, intellektuell funktionsnedsättning eller nedsatt syn, har andra utmaningar i vardagen än oss andra. För det kan ta olika lång tid att ta på sig ett par byxor eller knäppa ett skärp. För denna målgrupp vill vi bidra med nya lösningar.

Istället för att se utmaningarna som en oöverstiglig bergvägg, så ser vi möjligheter. Möjligheter att förbättra vardagen genom att minska hindren och öka friheten för personer med funktionsvariation – för en enklare och roligare vardag.

Skärp kostymbyxa

Lösningar

Canentem® är det lilla bolaget som letar efter nästa våg. En våg som tar oss vidare. Utifrån behov sätter vi igång med entusiasm.

Med  en “från ord till handling” mentalitet i nära samarbete med målgruppen funktionsvarierade och i liten skala tar vi fram lösningar som kan göra skillnad.

Vi hoppas att våra produkter kan förenkla för personer med funktionsvariation. En enklare dag – där användarna får ökad frihet genom att själva klara fler aktiviteter.

Hållbarthet

Vi håller hållbarhet högt. Vårt hjärta extra för personer med olika typer av funktionsvariationer.

Vi vill på ett positivt sätt arbeta med inkludering och involvering. Vi utvecklar lösningar tillsammans med de som skall använda produkterna. Vi involverar även målgruppen i packning av produkter som skickas till dig som kund.

 Vi kommer ständigt utveckla vårt hållbarhetsarbetet för att minimera vårt fotavtryck. Vi gör det genom att tillverka i liten skala, minimerat förpackningsmaterial och korta transporter.

© Canentem AB, Partille 2021