Det började med ett bar byxor som satt rätt illa, lite väl långt ner. Inte varken snyggt eller bekvämt. Frågan jag ställde mig, varför används inte skärpen jag köpt? Men svaret var enkelt. “Jo, men det kan jag inte, för då kan jag inte knäppa det igen.”

Med nedsatt syn och rörelsenedsättning var det helt enkelt inte möjligt att trä i skärpet i bältets spänne. Detta problem började i den åldern när det inte längre fanns så där fiffiga justerbara remmar insydda i byxorna. I många år letade jag dels efter byxor med perfekt passform och dels efter skärp som skulle kunna tänkas fungera. Eftersom jag inte hittade något skärp som var tillräckligt enkelt och tydligt, så fanns hela tiden idén. Tänk om vi skulle prova att göra något själva?

Efter inköp av olika remmar och kardborre (velcro) så började jag sy, till min symaskins förtret, för det blev lite väl tjocka tyger att sy i. Efter några prototyper som uppskattades för att de fungerade började vi tro att detta kanske skulle kunna vara något för fler. Fast först behövde vi så klart både ha tid att arbeta med detta. Året som tiden visade sig finnas var 2020, plötsligt fanns en lucka och dessutom dök Textilfabriken https://www.textilfabriken.se/ i Borås upp i mitt flöde. Tänka sig! De ville sy i små serier! Nära och trevligt. Så nu finns vi här!

 

Till bloggens startsida