Dottern har gått särskola sedan fjärde klass och hemkunskapsundervisningen har varit bra på många sätt. Härligt med träning i att laga mat på egen hand. Många recept har vi fått hem på lösblad genom åren. Visst vi har satt in dem i en pärm… men kanske ändå det skulle vara roligt med en bok med fina bilder?

Sommaren 2020 började vi skapa formerna för boken och provbakade recept. Ett projekt som passade bra för oss under Corona-tid, med isolering och påverkan på vad man kunde göra. Tror alla kan hålla med om att det var tråkigt och också ledsamt för alla som blev väldigt sjuka i Covid 19. Vi klarade oss från Covid, men annat hände och vi behövde ett projekt att göra tillsammans.

Vi började provbaka våra favoritrecept och byggde en struktur med steg för steg instruktioner. Allt för att det skulle gå att följa recepten på egen hand. Många kakor blev vi tvungna att äta också, stackars oss.

Baka med bilder - en bok med tydliga recept för alla tillfällen

Baka med bilder innehåller tydliga recept för alla tillfällen.

När vi hade hittat rätt recept och steg, behövde vi hitta ett sätt att trycka boken till en överkomlig kostnad. Vi hittade litenupplaga.se som är ett sätt att trycka boken i en lite mindre upplaga. Innan vi kunde trycka behövde vi även rita upp alla illustrationer, så att vi hade våra egna bilder och rättigheter till dem. Det tog ganska lång tid för mig att rita alla bilder, och så var det korrekturläsning – nästan ett år senare skickade vi till slut boken på tryck! Nu finns den i vår webbshop. Hoppas ni giller den!

 

Till butik Till bloggens startsida